Havesyre
Intro > Havesyre, rød

Havesyre, rød


Rød Havesyre er et kultiveret familiemedlem til den almindelige, vildtvoksende havesyre. Denne havesyre er mere frodig med bredere blade og så har den smukke røde strenge i bladene, hvilket gør den køn i både som pynt og i maden.

Anvendelse
Havesyre har en frisk og citruslignende, syrlig smag og et højt indhold af oxalsyre. Den syrlige smag er meget raffineret, men stærk, så den skal bruges med måde. Man skal huske på, at planten med sit indehold af oxalsyre er giftig. Det betyder, at man ikke skal servere havesyre i store mængder. Så en salat, hvor hovedingrediensen er havesyre, kan bestemt ikke anbefales.

Rød Havsyre giver salater et flot, syrligt twist, og kan også dampes let sammen med andre bladgrøntsager, f.eks. spinat. Oplagt er det at bruge havesyre til fiskeretter.

Den har et højt indhold af a- og C-vitamin.

Sønderjyder vil kende havesyre under navnet Suram. I kogebøger med traditionelle sønderjyske retter kan man finde suram- eller syramfesuppe, som egentlig er en sagosuppe, hvori den friskhakkede suram – altså havesyre – klippes i lige, lige inden den serveres.

Tilbage til oversigt

 
 
Krydderurter

Her kan du læse alt om friske krydderurter.

Krydderurter
Alt om krydderurter  
Alt om krydderurter

Friske krydderurter er en gave til det Nordiske Køkken. Variationen på smag og duft er utrolig. Det er lidt trist at