
Sæsonens urterPerilla er en køn og velduftende etårig krydderurt der stammer fra Østen. Oprindelse: Beskrivelse Perilla er en meget populær krydderurt i Japan, og er også værdsat og meget brugt i kinesisk kogekunst. Den smager som en mellemting mellem mynte og basilikum, og kan godt minde om basilikum af udseende, bortset fra at bladene bliver frynsede og krusede. Perilla er en smuk krydderurt, der gerne kan bruges til dekorationer og plantes i altankassen sammen med pelargonier, flittiglise og margueritter. Behandling og opbevaring Holdbarheden forlænges væsentligt ved den for planten optimale temperatur: Cirka 15 grader – gerne lyst. Den tåler ikke frost Anvendelse Prøv at komme den i salat, suppe eller sæt den røde perilla på eddike hvorved en dybrød farve opnåes. Som pynt på fadene er den utrolig flot. Som medicinplante har den været brugt i Østen gennem årtier som et fordøjelsesregulerende middel
|
|