Isop |

Sæsonens urter (Vinter Portulak)Vinter Portulak Portulak har rødlige stængler og kødfulde grønne eller grøngule blade alt efter sort. Portulakken kan godt i udseende, blade og stængler, minde lidt om den velkendte stueplante Paradistræ. Anvendelse Smagen er let syrlig. Salaturten skal spises rå eller blot vendes i varme retter til sidst, da opvarmning ødelægger både smag og struktur. Brug portulak som en grøn vintersalat, vend i en kartoffelsalat med radiser eller prøv at marinere svampe som du vender med portulak og serverer på et stykke ristet brød. Du kan også tilsætte portulak til supper lige inden servering. Portulak indeholder en del C-vitamin og har en vanddrivende effekt. Opskrifter Portulak Kartoffelsalat Portulakken skylles og afdryppes. Kartoflerne koges og skæres i skiver. Olivenolie, kapers, citron verbe-na/citronskal, skalotteløg og purløg/persille røres sammen til en marinade. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kartoflerne marineres i mindst 30 minutter. Lige inden servering vendes portulakken sammen med kartoflerne Sauteret squash Squash skæres i tern og svitses let i smør ca. 5 min. Tilsæt citronsaften, vand, salt, peber og en håndfuld hakket persille. Læg låg på panden og lad squashen dampe færdig ved ret svag varme i ca. 10 min. Lige inden servering tilsættes vinterportulakken. Jordskokkesuppe med portulak Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær i tern. Rist grøntsagerne i olivenolie i en gryde og tilsæt hønsebouillonen. Lad det simre i 20 minutter og tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre yderligere 5 minutter til alt er mørt. Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft. Portulakken tilsættes lige inden servering. Bacon ristes sprødt på en pande og drysses over suppen, når den er øst op på tallerknerne. Server med flutes. Flødestuvet Portulak Sauter løg og hvidløg let i smør til de er gennemsigtige. Tilsæt spinat og fløde, og lad det koge ind. Smag til med salt, peber og muskat. God til fisk, hamburgerryg osv. har du en rest, er den alle tiders i en tærte med lidt laks og en god æggemasse. Urtesmør – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – Se flere af sæsonens urter: |
|